In Nederland wordt er heel veel gesport. Er zijn dan ook veel sporten die beoefend kunnen worde. Of het nou in teamverband is of sporten voor jezelf. Het kan allemaal, maar wat zijn nou de 5 meest populaire sporten in Nederland?

De populairste teamsporten: voetbal

Op de nummer 1 staat natuurlijk ongetwijfeld: voetbal. Via de KNVB zijn er ruim 1.2 miljoen leden die aan voetbal doen. Niet alleen veldvoetbal, maar ook: zaalvoetbal, strandvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal, 45+ voetbal en G-voetbal, behoren onder deze leden. De landelijke competities, dus de teams die landelijk of hoger spelen, worden door de KNVB geregeld. De competities in de 1e klasse of lager worden geregeld door de bond. Voetbal is heel bekend in Nederland en het wordt dan ook veel bekeken en gespeeld. Uiteraard is het belangrijk om tijdens de trainingen en wedstrijden de juiste sportkleding te dragen om de sport zo goed mogelijk én comfortabel te kunnen uitoefenen.

 

Voetbalkleding is een essentieel onderdeel van de voetbalsport. Of je nu een professionele speler bent of gewoon een fan die de wedstrijden bezoekt, het is belangrijk dat je goed uitziet op het veld. Daarom biedt Voetbalfanshop.nl een ruim assortiment aan voetbalkleding aan om uw spel of fanervaring te vergroten. Van shirts tot shorts, Voetbalfanshop.nl heeft het allemaal. Of je nu een fan bent van een bepaalde club of gewoon op zoek bent naar een stijlvolle outfit om je favoriete team te steunen, je kunt het allemaal vinden bij Voetbalfanshop.nl. Ze hebben zelfs een selectie aan replicas van de officiële shirts van de meest populaire clubs uit de hele wereld.

Volleybal

Met ruim 115 duizend leden staat volleybal op de nummer 2. De bond van de volleybal heet de ‘KVB’ oftewel ‘Nevobo.’ Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) regelt ook, net als bij voetbal, de competities van de volleybal. Er zijn ruim 1000 verenigingen. Het nationale volleybalteam doet het al jaren erg goed in wedstrijden. Volleybal is grotendeels een zaalsport, maar ook is hier beachvolleybal dat veel gespeeld wordt.

Ook hockey is een van de populaire sporten

Hockey is een balsport dat ook in een team gespeeld wordt. De meeste mensen zullen zeggen ‘wat een kakkers.’ Dat hoeft niet altijd zo te zijn. KNHB is de bond die alles regelt rondom het hockey op het hoge niveau. De reguliere klasses worden geregeld door het FIH. Hockey is een sport die je speelt met een stick. Het is de bedoeling samen te spelen en zo te zorgen dat de bal in de goal van de tegenstander komt.  Hockey wordt binnen gespeeld in een zaal, maar ook veel buiten op een veld.

Wat dacht je van Basketbal?

De welbekende NBA, dan denk je toch aan een ding? Basketbal. Dit is een sport dat al sinds de oudheid beoefend wordt. Van oorsprong was dit een Amerikaanse mannensport. Tegenwoordig wordt het beoefent door mannen en vrouwen over de hele wereld. De NBB regelt de reguliere competities, net als de landelijke competities.

En natuurlijk: Handbal!

Sinds de Nederlandse handbal vrouwen zich zo goed hebben laten zien op het EK en WK, is er een flinke stijging geweest over het aantal jongeren dat handbal speelt. Er zijn jongeren bij gekomen om de sport te beoefenen. Het is een zaal- en veldsport. NHV is de organisatie die in Nederland de competities onderhoudt.

Voor elke sport, en voornamelijk teamsporten, zijn er tenues nodig. Deze sportkleding kunt u kopen in veel sport winkels. Wilt u tenues voor uw team? Dan is het handig de sportkleding te bestellen.

Solo sport

Een sport die veel wordt beoefend en op de nummer 1 van solo sporten staat is: ‘gymnastiek.’ Hierbij kun je aan alle vormen gymnastiek denken. Gym in de sportschool, ritmisch gymnastiek en turnen. Vooral de sportschool wordt heel veel gebruikt in Nederland. De aanmeldingen nemen flink toe.

Hierbij heb je kleding nodig. Fijne sportkleding waarin je je goed voelt en er alles uit kan halen. Sportkleding is de voorbereiding tot een goeie sessie in de sportschool.