Vechtsport wordt ook wel Martial Arts genoemd. Men denkt dat vechtsport alleen in een wedstrijdelement wordt gebruikt maar dat is niet altijd zo. Je kunt met vechtsporten zelfverdediging technieken aanleren als je dat wilt. Met vechtsporten kun je de conditie of zelfverdediging opbouwen en dat is afhankelijk van het soort vechtsport dat je wilt gaan doen.

Wat is Vechtsporten Limburg?

Er zijn verschillende soorten vechtsporten in Limburg die je kunt doen. De vechtsport is goed voor je conditie op te bouwen maar ook voor zelfverdediging. In welke mate dit gebeurt is afhankelijk van de vechtsporten Limburg. Je kunt de vechtsporten Limburg onderverdelen in een aantal groepen. Zo kun je de slag en traptechnieken leren. Het vastgrijpen en de werptechnieken kun jij jezelf aanleren. Je hebt vechtsporten waarbij wapens of hybride vormen worden gebruikt.

De verschillende soorten vechtsporten

Er zijn diverse soorten vechtsporten Limburg die je kunt doen. Een van de bekendste is karate. Je kunt tegenwoordig ook Jiu-Jitsu, Judo, Aikido, Tai chi, judo en zoveel meer uitoefenen als vechtsport. Met alle Vechtsporten Limburg kun je bezig zijn met je lichaam. Geestelijk en fysiek zul je sterker worden met een vechtsport.

Jiu-jitsu, een van de oudste vechtkunsten

Jiu-jitsu is een van de oudste vechtkunsten die je kunt leren. Je leert niet alleen vechten maar je ook verdedigen. Dat kan met of zonder wapens. Jiu-jitsu betekent letterlijk zachte kunst. Het gaat om de kunst van overwinning door mee te geven en geen weerstand te bieden. Jiu-jitsu is een vechtsport afkomstig uit China. Bij Jiu-jitsu staat grondvechten centraal. Het is een unieke vechtsport met speciale technieken en bewegingen.

Voor mensen de minder fysiek sterk zijn is dit een ideale vechtsport. Jiu-jitsu kun je ook leren bij vechtsporten Limburg. De gradatie van je trainingen gebeurt door middel van een band. Voor elke gradatie krijg je een andere kleur band als je het examen haalt. Je begint met de witte band, dan de gele, oranje, groene, blauwe en als laatste de bruine band. Bij een uitstekende prestatie kun je de zwarte band halen.

Mixed Martial Arts (MMA)

Een populaire vechtsport is MMA, wat staat voor mixed martial arts. Hierbij worden verschillende vechtsporten gecombineerd. Je kunt dan denken aan Jiu-jitsu, worstelen, karate, judo, boksen en kickboksen. Er mag staand en op de grond worden gevochten. Het maakt niet uit of je beginnende of gevorderde vechtsporter bent. Je krijgt les van ervaren trainers en je maakt kennis met een unieke sport.

Vechtsporten leren heeft voordelen

Je bent tijdens het trainen altijd in beweging. Zowel mentaal als fysiek. Het maakt niet uit of je werpt, klemt, trapt of slaat. Fysiek zul je er altijd op vooruit gaan. Mentaal word je getraind. Je leert tijdens de vechtsport dat je ontspannen kunt zijn in stressvolle situaties.

Je kunt dat altijd toepassen in je dagelijkse leven. Hoe Ver je fysiek en mentaal wordt getraind is afhankelijk van je lenigheid, conditie en kracht. De intensiteit van je spierkracht hangt hier ook mee samen. Vechtsport maakt je fit.