Interview Jan Vogels

6-11-2018

Nog genoeg werk aan de winkel

FC Eindhoven-coach Jan Vogels:Met zeven uit acht wedstrijden gewonnen en een doelgemiddelde van 56 voor en 18 tegen staat FC Eindhoven momenteel trots bovenaan de Eredivisie.
“We doen het ontzettend goed,” beaamt trainer/coach Jan Vogels, “maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. 
Het seizoen duurt nog wel even.”Afgelopen vrijdag won FC Eindhoven dan eindelijk de Lichtstadderby. ZVV Eindhoven werd met 2-8 verslagen. 
Niet eerder ging de ploeg van Vogels er met de zege vandoor. Natuurlijk, ‘ZVV’ ontbrak vorig jaar op het hoogste niveau, maar in de drie seizoenen daarvoor wist de ‘FC’ van de zes ontmoetingen er niet één te winnen...
De Braziliaan Raphinha en Jordany Martinus scoorden beiden driemaal. Maar het gevaar zit bij FC Eindhoven niet alleen in dit duo. Vogels kent met de deze zomer op het oude nest terugkeerde Jamal el Ghannouti, Mouhcine Zerouali en de al genoemde Martinus in zijn selectie een perfecte mix van jong en oud. 
Zo kwamen er vanuit de jeugd ook een paar onervaren, maar gretige talenten over. Tegenvaller deze zomer was de ernstige blessure die de gelouterde keeper Pieter Grimmelius opliep. In een oefenwedstrijd scheurde hij zijn kruisband, waardoor hij er voor de rest van het seizoen uitligt. 
Manuel Kuijk, overgekomen van ’t Knooppunt, is zo razendsnel uitgegroeid tot de vaste waarde onder de lat bij de Eindhovenaren. “En ik weet niet of Raphinha vrijdag erbij is,” vult Vogels aan.
Hij viel afgelopen weekend met een blessure uit. We zullen het zien.”Vrijdag staat de topper tegen ASV Lebo op het programma.
De ploeg van trainer/coach Calvin Blankendal staat momenteel met zijn vijfde plaats net buiten de play-offsposities. “En toch zijn zij een van de play-offkandidaten,” meent Vogels. “Ik denk dat naast ons en Lebo, alleen nog Hovocubo, FC Marlène en Futsal Apeldoorn kans maken.” Vogels doelt op de nationale titel.
 “Ja, natuurlijk, is het landskampioenschap ook ons doel. Eigenlijk hebben we hetzelfde doel als vorig seizoen: minimaal de play-offs halen en dan vol gaan in die finales richting de eventuele titel.
We willen om de prijzen spelen.”FC Eindhoven was het afgelopen seizoen (verliezend) bekerfinalist en mag – door de dubbel van Hovocubo – eind deze maand tegen het Belgisch Proost Lier in de Benelux Cup van start gaan. Vogels: “Ook, dat nemen we serieus. Maar dat is nog ver weg. 
We kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Eerst vrijdag Lebo, een ploeg dat zich deze zomer ook versterkt heeft en een goede trainer heeft. Ik schat ze heel hoog in.
Pas na het seizoen kijken we eventueel verder richting de play-offs en/of de Champions League.
We hebben in het verleden tweemaal de laatste 16 van Europa gehaald, maar realiseren ons ook dat de kloof met de toplanden in Europa steeds groter wordt. Nog genoeg werk aan de winkel dus.
”Vrijdag 9 november: FC Eindhoven – ASV Lebo. De aanvang is om 20.00 uur. 

Bron: Maarten Bax Eredivisie zaalvoetbal.
<< 1 >> 
Actueel nieuwsArchief

SPONSORS FC EINDHOVEN

HOOFDSPONSORS: VDL GROEP / CIBATAX EINDHOVEN

$('#b1').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b2').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b3').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b4').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b5').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b6').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b7').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b8').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b9').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b10').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b11').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b12').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});