Promotie op politieke ladder noopt voorzitter Samir Toub tot keuzes

27-11-2017Voorzitter Samir Toub legt zijn functie als voorzitter van FC Eindhoven Futsal neer op 1 januari 2018. De combinatie met zijn politieke ambities en nieuwe baan zijn niet meer te rijmen met het huidige voorzitterschap.

Combinatie
Toub legt uit: “Al een jaar of 6 ben ik politiek actief binnen GroenLinks. Vanwege mijn werk bij de gemeente was het niet mogelijk om in Eindhoven de politiek in te gaan. In februari begin ik bij mijn nieuwe baan (Springplank040). Tevens krijg ik een kans om raadslid in Eindhoven te worden bij GroenLinks bij de verkiezingen in maart 2018. Aan de ene kant is het een Prachtige kans om met frisse energie te beginnen aan een nieuwe job en de aankomende verkiezingen. Aan de andere kant stemt het mij ook wel verdrietig omdat ik nu bij FC Eindhoven een stap terug moet doen. De combinatie met een jong gezin, nieuwe baan en verkiezingen gaan een aanslag op mijn tijd maken. FC Eindhoven verdient het niet om dan minder of helemaal geen aandacht te krijgen.”

Steunpilaar
Voorzitter Samir Toub volgde twee jaar geleden Machiel Debets op. De jaren daarvoor was hij bestuurslid maatschappelijke projecten. Algemeen directeur Anil Badloe reageert op het aanstaande vertrek van Toub: “Samir is een steunpilaar voor eenieder binnen de club. Door zijn warme uitstraling en brede smile weet hij de koude lucht te klaren. Hij is oprecht, betrokken, bescheiden maar toch altijd aanwezig. Gelukkig verliezen we Samir niet bij de club. ”

Trots
Toub geeft aan dat hij trots is op het werk wat gedaan is de afgelopen jaren: “Ik ben zo ongelofelijk trots op datgene wat ik kan achterlaten. Dit gaat het zesde seizoen worden waarin we een maatschappelijk project draaien voor Eindhovense jongeren. Financieel is de club gezond, de leden hebben meer inspraak via ledenvergaderingen, maar de meest in het oog springende ontwikkeling is de Randstad Academy. De combinatie veld/zaalvoetbal-opleiding bij FC Eindhoven is het meest innovatieve in Nederland. Bouwen met talent, de intrinsieke kwaliteiten van jeugdspelers verbeteren.  Nu is het nog net iets te vroeg voor talenten om aan te haken bij de selectie, maar dat gaat er echt van komen. Super gaaf om die ontwikkeling nu al te zien. Vertegenwoordigende jeugdelftallen bij de KNVB kleuren nu al Blauw-Wit.

Hij vervolgt: “Ook als ik kijk naar de ontwikkelingen bij het vaandelteam stemt mij dat zeer tevreden. Natuurlijk staan we niet waar we horen, en voor de doelstelling (play-offs bereiken) moeten we echt nog aan de bak. Maar heb daar alle vertrouwen in. Meer en intensievere trainingen gepaard met een andere speelstijl hebben wat punten gekost. Maar ook dat gaat goedkomen.”

Opvolging

Over de opvolging van Toub zijn de gesprekken gaande. Badloe: “Met het bestuur zijn we onderling in gesprek voor de opvolging van Samir. De komende maanden zullen gebruikt worden om tot een geschikte opvolging te komen.”

Toub legt zijn functie neer, maar zal nog actief blijven bij de vereniging. “FC Eindhoven is een onderdeel van mijn leven. Dat ik stop als voorzitter zal niet betekenen dat ik verdwijn. Ik blijf lid, kom zoveel mogelijk wedstrijden kijken en op de achtergrond blijft ik actief. Vanaf mijn achttiende hoor ik bij deze club. Ik heb op de banken gestaan bij alle kampioenschappen, bekers en Supercups. Ik ben Europa in geweest en dat zal niet veranderen in de toekomst. Heel snel zullen we voor de prijzen spelen, en dan ben ik er ook gewoon weer bij! Blauw-Wit voor het leven!” 
<< 1 >> 
Actueel nieuwsArchief

SPONSORS FC EINDHOVEN

HOOFDSPONSORS: VDL GROEP / CIBATAX EINDHOVEN

$('#b1').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b2').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b3').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b4').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b5').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b6').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b7').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b8').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b9').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b10').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b11').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b12').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});