FCE | OVER DE CLUB

Zaalvoetbalclub FC Eindhoven is in 1997 ontstaan onder de naam 'CFE/VDL Groep'. In 2008 vond een fusie plaats waarbij CFE/VDL Groep samenging met EFV/Cibatax. Vanaf dat moment heette de club officieel CFE Ciba/VDL Groep. Beide verenigingen hadden in het wat verdere verleden tot doel om op een leuke manier het zaalvoetbal te beoefenen. De opmars naar de top van het Nederlandse zaalvoetbal maakte beide verenigingen vervolgens in dezelfde periode door. In het seizoen 2007-2008 eindigde de verenigingen afzonderlijk van elkaar op de vierde en vijfde plaats in de hoogste zaalvoetbaldivisie van Nederland, de Eredivisie. Om de laatste stap naar de absolute top te zetten hebben de verenigingen besloten om per 1 juli 2008 te fuseren. Door de samenwerking met Betaald Voetbal Organisatie FC Eindhoven en de wens om een groter platform neer te zetten in de regio Eindhoven, is vanaf het seizoen 2014/2015 de naam gewijzigd in FC Eindhoven.

Maatschappelijk
FC Eindhoven wil een plaats veroveren in het maatschappelijke en sociale leven van zaalvoetballiefhebbers in de regio Eindhoven. Door een attractieve speelstijl en een thuishal te creëren waarin iedereen zich thuisvoelt, wil FC Eindhoven tevens het zaalvoetbal promoten in het stedelijk gebied Eindhoven.

In het seizoen 2011/2012 reikte FC Eindhoven tot de Elite Round van de UEFA Futsal Cup. De beste prestatie tot op heden door een Nederlandse futsal club. Als club streven we de volgende doelen na:

- Een topteam uitbouwen met Europese ambities om het imago van de stad Eindhoven en de provincie te promoten;
- Doorstroming van talentvolle jongeren maximaal bevorderen;
- Meewerken aan een positief en sociaal samenlevingsklimaat in onze stad en onze jongeren stimuleren om zinvol te bewegen;
- Zaalvoetbal promoten;
- De play-offs behalen en meestrijden om landstitel.

Informatie
Clubnaam: FC Eindhoven Zaal
Opgericht: 1 juli 1997
Correspondentie: Doctor Cuyperslaan 75
Postcode: 5622 MB
Plaats: Eindhoven

Contact
Secretaris: Thijs Soers / info@fceindhovenfutsal.nl 
Technisch Manager: Anil Badloe / anil@fceindhovenfutsal.nl
Wedstrijddagcoördinator: Fred van den Bergh / fred@fceindhovenfutsal.nl

Accommodatie:
Indoor Sportcentrum Eindhoven
Theo Koomenlaan 1
5644 HZ Eindhoven
040 - 238 14 00
 
Palmares eerste team
Seizoen 2014/2015: Landskampioen en KNVB bekerwinnaar
Seizoen 2013/2014: Supercup;
Seizoen 2012/2013: Landskampioen en Supercup;
Seizoen 2011/2012: Landskampioen, KNVB bekerwinnaar en Supercup;
Seizoen 2010/2011: Landskampioen en Supercup;
Seizoen 2009/2010: Landskampioen en KNVB bekerwinnaar;
Seizoen 2007/2008: 4de plaats Eredivisie B, promotie naar Topdivisie;
Seizoen 2005/2006: Kampioen Eerste Divisie B, promotie naar Eredivisie B;
Seizoen 2001/2002: Kampioen Hoofdklasse 01, promotie naar Eerste divisie C;
Seizoen 1999/2000: Kampioen eerste klasse, promotie naar Hoofdklasse;

SPONSORS FC EINDHOVEN

HOOFDSPONSORS: VDL GROEP / CIBATAX EINDHOVEN

$('#b1').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b2').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b3').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b4').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b5').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b6').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b7').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b8').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b9').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b10').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b11').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});
$('#b12').cycle({fx:'scrollRight',speed:300,timeout:10000});